28. srpna 2016

Postup

1. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dobře propláchneme. Pak ji vložíme do osolené vroucí vody a 3-5 minut povaříme. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.

2. Parmazán nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme. Bazalku opereme, osušíme a lístky otrháme.

3. Okapanou brokolici s lístky bazalky, česnekem a 3 lžícemi olivového oleje rozmixujeme na jemno. Do brokolicové směsi vmícháme ricottu a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolíme a opepříme. Pomazánku podáváme s křehkým chlebem nebo knäckerbrotem.

Ingredience

1 menší hlávku brokolice
sůl
50 g parmazánu
3 stroužky česneku
1 svazek bazalky
olivový olej
250 g ricotty
drcený pepř