28. února 2016

Postup

1. Avokádo oloupeme a vyjmeme pecku. Dužinu dáme do misky, rozmačkáme vidličkou a zakapeme citronovou šťávou. Ze sušených rajčat slijeme nálev a necháme je okapat. Pak je nasekáme na drobno.

2. Smetanový sýr vložíme do misky a prošleháme. Pak do něj vmícháme rozmačkané avokádo, nasekaná rajčata a prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou.

3. Pomazánku namažeme na chléb a ozdobíme plátkem šunky a rukolou.

Ingredience

2 zralá avokáda
šťávu a kůru z 1/2 citronu
100 g sušených rajčat naložených v oleji
400 g smetanového sýra
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
8 plátků parmské šunky
rukolu na zdobení