28. října 2016

Postup

1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Pak vejce nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev a jablko oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.

2. Z tuňáka slijeme olej, dáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme tvaroh, majonézu, hořčici, nasekané vejce, mrkev, jablko a větší část jarní cibulky.

3. Vše ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Pomazánku natřeme například na slunečnicový chléb a ozdobíme zbylou jarní cibulkou.

Ingredience

2 vejce
3 jarní cibulky
1 mrkev
1 jablko
šťávu z 1 citronu
200 g tuňáka v oleji
200 g tvarohu
2 lžíce majonézy
1 lžičku dijonské hořčice
sůl
mletý černý pepř