28. prosince 2015

Postup

1. Pohanku vaříme v osolené vodě asi 35 minut podle návodu na obalu doměkka. Po uvaření ji scedíme a necháme vychladnout a okapat.

2. Změklé máslo s česnekem dáme do mísy a lehce vyšleháme ručním mixérem. Pak přidáme tvaroh, pohanku, nadrobno nasekanou jarní cibulku a vše opatrně promícháme. Nakonec ochutíme solí i pepřem.

3. Chléb nakrájíme na plátky, namažeme pomazánkou a ozdobíme plátky ředkviček. Můžeme posypat řeřichou nebo petrželku podle chuti.

Ingredience

150 g pohanky
sůl
70 g másla
2 stroužky česneku
250 g měkkého tvarohu
2 jarní cibulky
mletý čerstvý pepř
1 menší chléb
4 ředkvičky na ozdobu
řeřichu nebo petrželku na ozdobu