Linecké cukroví
Potřebujete:
150 g celozrnné mouky
100 g hladké sójové mouky
100 g kokosového oleje (sezamového, nebo jiného)
60 g sirupu agáve
citronová kůra
několik lžic vody
špetka soli
Jak na to: Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které vložíme do mikrotenového sáčku a necháme asi 40 minut v lednici uležet. Následně těsto vyválíme na tenký plát a vytvaruje vánoční tvary, které můžeme na plechu potřít vejcem. Pečeme na pečicím papíře do zlatova při teplotě 160 °C. Doba pečení závisí na tloušťce tvarů.
Kokosové kuličky
Potřebujete:
90 g proteinového prášku (příchuť čokoláda nebo kokos), pokud nemáte protein, použijte 50 g holandského kakaa
120 g ovsa
30 g lískových oříšků
1 lžičky skořice
80 ml mléka
60 g arašídového másla
+ kokos na obalení
Jak na to: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hmotu, ze které tvarujeme kuličky. Kuličky poté obalíme v kokosu a necháme přes noc uležet v lednici. Pokud máte raději variantu bez čokolády, použijte místo proteinu (kakaa) kokos.
Kokosky bez cukru
Potřebujete:
2 banány
6 lžic kešu (arašídového) másla
kokos (dle chuti)
Jak na to: Banány rozmačkáme, přidáme k nim kešu (arašídové) máslo a důkladně promícháme. Přidáme kokos, aby se hmota pěkně lepila. Na pečicí papír pokládáme malé hrudky (kokosky) a pečeme při 200 °C po dobu přibližně 10 minut, dokud nezhnědnou špičky.