Ingredience1 kuře s drůbky (asi 1300 g) |
1. Kuře i drůbky omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěný pórek, oloupanou kořenovou zeleninu a cibuli, koření a sůl. Pozvolna vaříme, asi po 20 minutách vyjmeme zeleninu a dáme ji stranou. Maso s drůbky vaříme dále doměkka.
2. Mezitím připravíme knedlíčky. Játra očistíme, omyjeme a umeleme. Vejce utřeme s máslem, přidáme játra a přimícháme petrželku. Česnek oloupeme a prolisujeme do směsi. Okořeníme majoránkou, solí a pepřem, zahustíme strouhankou. Z játrové hmoty tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a necháme okapat.
3. Než se polévka uvaří, připravíme i nudle. V míse rozšleháme mléko, špetku soli a vejce, pak po částech přimícháme mouku a necháme asi 10 minut odpočinout. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme a z těsta připravíme tenké palačinky, které stočíme a nakrájíme na kolečka. Ta ještě opečeme v horkém oleji dozlatova.
4. Hotový vývar scedíme, maso vykostíme a spolu s drůbky a vařenou zeleninou nakrájíme nadrobno. Vložíme zpět do vývaru, přidáme játrové knedlíčky a jen prohřejeme. Polévku rozdělíme na talíře, vložíme fritátové nudle a podáváme.