19. listopadu 2016

Postup

1. Rybí kosti, hlavy a ploutve vložíme do hrnce se studenou vodou (asi 1800 ml). Přidáme překrojenou cibuli, na větší kousky pokrájené mrkve s celerem, koření a sůl. Vše přivedeme k varu a asi 20 minut povaříme.

2. Rybí maso umeleme na masovém strojku. Vejce rozšleháme se změklým máslem. Přidáme rybí maso, prolisovaný česnek a petrželku. Směs zahustíme strouhankou a dochutíme solí a bílým pepřem.

3. Z připravené hmoty na knedlíčky vytvarujeme kuličky a v osolené vodě je necháme vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je. Žampiony očistíme, nakrájíme a orestujeme na másle.

4. Vývar přecedíme, mrkev s celerem pokrájíme na malé kousky. Vývar znovu přivedeme k varu a krátce v něm povaříme očištěné fazolky. Pak přidáme kořenovou zeleninu, žampiony a knedlíčky. Polévku prohřejeme, dochutím a odstavíme.

Ingredience

Na vývar:
1000 g rybích kostí, hlav a ploutví
1 cibuli
2 mrkve
1/2 malého celeru
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
8 kuliček černého pepře
sůl
100 g žampionů
1 lžíci másla
150 g fazolových lusků
Na knedlíčky:
300 g syrového rybího masa
1 lžička másla
1 vejce
1 stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
dle potřeby strouhanku
sůl
mletý bílý pepř