IngredienceNa vývar: |
1. Rybí kosti, hlavy a ploutve vložíme do hrnce se studenou vodou (asi 1800 ml). Přidáme překrojenou cibuli, na větší kousky pokrájené mrkve s celerem, koření a sůl. Vše přivedeme k varu a asi 20 minut povaříme.
2. Rybí maso umeleme na masovém strojku. Vejce rozšleháme se změklým máslem. Přidáme rybí maso, prolisovaný česnek a petrželku. Směs zahustíme strouhankou a dochutíme solí a bílým pepřem.
3. Z připravené hmoty na knedlíčky vytvarujeme kuličky a v osolené vodě je necháme vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Vyjmeme je. Žampiony očistíme, nakrájíme a orestujeme na másle.
4. Vývar přecedíme, mrkev s celerem pokrájíme na malé kousky. Vývar znovu přivedeme k varu a krátce v něm povaříme očištěné fazolky. Pak přidáme kořenovou zeleninu, žampiony a knedlíčky. Polévku prohřejeme, dochutím a odstavíme.