19. prosince 2015

Postup

1. Kapra očistíme od šupin, odřízneme mu hlavu a ocas, odstraníme žábry, odřežeme kosti. Maso nakrájíme na kostky do mísy, osolíme, promícháme ho s rajským protlakem a posypeme trochou červené papriky. Maso necháme v lednici odpočinout.

2. Hlavu, ocas a páteřní kost z ryby vložíme do hrnce. Zalijeme vše vodou, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme rybí vývar. Vývar scedíme.

3. Papriku, rajčata a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, nakrájíme a podle chuti přidáme do polévkového základu. Těsně před varem polévku osolíme, přidáme mletou papriku a na silném plameni vaříme 15 – 20 minut.

4. Poté přidáme odleželé rybí maso a polévku necháme ještě dalších 15 minut pod pokličkou vařit. Polévku v této fázi nemícháme, jen občas hrncem zatřeseme. Hotovou polévku podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.

Ingredience

1/2 kapra (1000 g)
sůl
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sladké červené papriky
2 bobkové listy
2 žluté papriky
250 g sterilovaných rajčat
400 g cibule
1 chilli papričku