19. prosince 2015

Postup

1. Rybí maso omyjeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou (1500 ml). Přidáme jednu očištěnou mrkev, část celeru a cibuli, bobkový list, nové koření a šafrán. Přilijeme bílé víno a ochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme asi 40 minut.

2. Vývar přecedíme. Zbylou mrkev a celer nakrájíme na menší kostičky. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji rybím vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 20 minut.

3. Rybí maso obereme, část rozmixujeme a část nakrájíme. Maso dáme do polévky, dochutíme solí a muškátem. Ke konci polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme.

4. Rohlík nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Hotovou polévku posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a doplníme krutónky z rohlíků.

Ingredience

500 g rybího masa
2 mrkve
150 g celeru
1 cibule
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
špetka šafránu
150 ml bílého vína
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
špetka muškátu
150 ml smetany
2 rohlíky
petrželka