19. prosince 2015

Postup

1. Na másle orestujeme očištěnou, najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme rozmrazený hrášek, orestujeme ho a zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme badyán a vaříme, dokud hrášek nezměkne.

2. Z polévky vyjmeme badyán a rozmixujeme ji tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu a vaříme ještě asi dvě minuty.

3 Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a servírujeme se zakysanou smetanou. Můžeme ji také ozdobit hvězdičkami vykrájenými z mrkve.

Ingredience

50 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
500 g mraženého hrášku
500 ml drůbežího vývaru
1 hvězdička badyánu
250 ml smetany (33%)
sůl
mletý černý pepř
Na ozdobu:
kysaná smetana
mrkev