19. prosince 2015

Postup

1. Hlavu a maso vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vody. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření a celý pepř. Vaříme na mírném ohni 120 minut. Hotový vývar scedíme, maso obereme a dáme stranou.

2. Očištěnou mrkev, petržel a pórek nakrájíme na kolečka. Květák rozkrojíme na menší kousky. Pak zeleninu orestujeme v kastrolu na másle. Opékáme ji asi 3 minuty a pak ji zalijeme vývarem. Do polévky přidáme nakonec i jikry a mlíčí. Vaříme na mírném plameni 20 minut.

3. Do hotové polévky vložíme obrané maso z kapra a ještě krátce prohřejeme. Dochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým květem. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou pažitkou.

Ingredience

1 kapří hlava
400 g kapra
1 cibule
5 kuliček nového koření
5 kuliček černého pepře
100 g mrkve
100 g kořenové petržele
150 g pórku
150 g květáku
30 g másla
150 g mlíčí a jiker
sůl
mletý černý pepř
pažitka na posypání