Ingredience1 kapří hlava |
1. Hlavu a maso vložíme do hrnce s dostatečným množstvím vody. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření a celý pepř. Vaříme na mírném ohni 120 minut. Hotový vývar scedíme, maso obereme a dáme stranou.
2. Očištěnou mrkev, petržel a pórek nakrájíme na kolečka. Květák rozkrojíme na menší kousky. Pak zeleninu orestujeme v kastrolu na másle. Opékáme ji asi 3 minuty a pak ji zalijeme vývarem. Do polévky přidáme nakonec i jikry a mlíčí. Vaříme na mírném plameni 20 minut.
3. Do hotové polévky vložíme obrané maso z kapra a ještě krátce prohřejeme. Dochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým květem. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou pažitkou.