16. listopadu 2015

Postup

1. Houby namočíme asi na 1 hodinu do studené vody. Pekáček nebo zapékací misku lehce vytřeme sádlem. Rýži uvaříme ve vroucí vodě doměkka.

2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme pokrájené vymačkané houby, česnek a vše podusíme. Houby vmícháme do uvařené rýže a vše dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

3. Směsí naplníme připravenou zapékací misku, pokapeme olejem z vlašských ořechů a ve středně vyhřáté troubě na 175°C a pečeme asi 30 minut. Podáváme s opečenými ořechy a snítkou čerstvé majoránkou.

Ingredience

4 hrsti sušených hřibů
3 lžíce sádla
650 g basmati rýže
2 vetší cibule
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 lžičku majoránky
2 hrsti vlašských ořechů
olej z vlašských ořechů