16. listopadu 2016

Postup

1. Houby dáme do kastrůlku, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je povaříme a přecedíme.

2. Kroupy důkladně propláchneme vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme okapat.

3. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme kroupy, povařené houby, škvarky, kmín a majoránku. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme vývarem a dobře promícháme.

4. Pekáček vymažeme sádlem a kroupy do něj přendáme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Ingredience

2 hrsti sušených hub
500 g ječných krup
sůl
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce sádla
80 g škvarků
kmín
majoránka
mletý černý pepř
200 ml vývaru