16. prosince 2016
 | 
Foto: archiv
Také se vám zdá, že shon před Vánoci je rok od roku horší a horší? Chceme toho tolik stihnout, ale jak to dokázat? Jednou z variant je nepéct. Protože nepečené cukroví chutná stejně skvěle, ne-li líp.
1 / 3

Nugátové bonbony s lupínky soli

Doba přípravy: 40 minut.
1 porce obsahuje: 421 kJ/101 kcal
Počet porcí/kusů: 20

Potřebujete:
50 g hořké čokolády 

50 g másla 

200 g nugátu (nugátových bonbonů) 

50 g lískových oříšků 

1 lžíce soli (lupínky nebo hrubé)

Postup:
1. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni s máslem. Tekutou čokoládu smícháme s nugátem a vyšleháme na hladký krém. 

2. Oříšky opražíme nasucho v předehřáté troubě při 180 °C. Necháme je vychladnout, oloupeme slupky a nasekáme nahrubo.
3. Do aluminiových (nebo jiných pevných) košíčků nalijeme do poloviny čokoládovou směs, přidáme půl lžičky nasekaných oříšků a přelijeme opět čokoládou. Necháme ztuhnout. Nakonec přidáme na povrch špetku soli.

1 / 3