Nugátové bonbony s lupínky soli
Doba přípravy: 40 minut.
1 porce obsahuje: 421 kJ/101 kcal
Počet porcí/kusů: 20
Potřebujete:
50 g hořké čokolády ?
50 g másla ?
200 g nugátu (nugátových bonbonů) ?
50 g lískových oříšků ?
1 lžíce soli (lupínky nebo hrubé)
Postup:
1. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni s máslem. Tekutou čokoládu smícháme s nugátem a vyšleháme na hladký krém. ?
2. Oříšky opražíme nasucho v předehřáté troubě při 180 °C. Necháme je vychladnout, oloupeme slupky a nasekáme nahrubo.
3. Do aluminiových (nebo jiných pevných) košíčků nalijeme do poloviny čokoládovou směs, přidáme půl lžičky nasekaných oříšků a přelijeme opět čokoládou. Necháme ztuhnout. Nakonec přidáme na povrch špetku soli.