13. října 2015

Postup

1. Piškoty nastrouháme na jemno. Sušené brusinky nakrájíme na malé kousky. Hořkou čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vlašské ořechy pomeleme na jemno.

2. V míse promícháme brusinky s ořechy, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu, máslo a griotku a promícháme. Postupně přisypeme piškoty a prohněteme. V případě, že bude hmota příliš lepivá, přidáme piškoty.

3. Z ořechové hmoty odebíráme kousky a tvarujeme tyčinky, které rozložíme na tácek a necháme je v mrazáku zatuhnout. Na závěr rozpustíme bílou čokoládu a konce tyčinek v ní namočíme. Necháme zatuhnout a podáváme.

Ingredience

asi 150 g piškotů
100 g sušených brusinek
80 g hořké čokolády
150 g vlašských ořechů
30 g másla
3 lžíce griotky
100 g bílé čokolády