14. prosince 2016
Fantastický kořeněný sirup, lahodné bazalkovo-špenátové pesto… Vlastnoručně vyrobený dárek udělá největší radost. Takže? Pusťte se do práce!
1 / 2

Kořeněný sirup

Tento sirup je super do koktejlů do nealkoholických limonád.

Čas na přípravu: 10 minut + chlazení
Množství: 1,5 l
Potřebujete:
450 g krystalového cukru
250 ml vody
4 kousky pomerančové kůry
1 kus celé skořice
6 hřebíčků
3 semínka kardamomu
3 sáčky černého čaje
1 l džusu z granátových jablek
1. Do hrnce dejte cukr, vodu, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a kardamom. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Sundejte z ohně, vložte čajové sáčky a nechte 30 minut máčet.
2. Pak tekutinu sceďte a dejte vychladit do lednice. Do vychlazené tekutiny vmíchejte džus z granátových jablek a rozdělte do pečlivě vymytých lahví.
Tip: Připojte kartičku s receptem na koktejl: 1 lžíci sirupu smíchejte s ginem, ve sklence doplňte sodou a ledem.

1 / 2