9. listopadu 2015

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do velké mísy, přidáme na kousky nakrájená jablka a na nudličky nakrájenou cibuli. Mírně osolíme, posypeme 2 lžícemi řeřichy, vmícháme špenátové listy a dáme do ledničky vychladit.

2. Hořčici dáme do mísy. Postupně přiléváme olej a metličkou důkladně šleháme do zhoustnutí. Přilijeme vývar a ocet, přidáme sůl, pepř a vše společně vyšleháme.

3. Bramborový salát přelijeme dresinkem a posypeme ho zbylou řeřichou. 

Ingredience

600 g brambor
2 nakyslá jablka
1 červenou cibuli
sůl
1 vaničku řeřichy
hrst listů mladého špenátu
Dresink:
3 lžíce dijonské hořčice
100 ml olivového oleje
50 ml zeleninového vývaru
1 lžička vinného octa
špetku drceného černého pepře