9. prosince 2015

Postup

1. Řepu vložíme do hrnce s vodou a uvaříme ji doměkka. Když trochu zchladne, oloupeme ji a nakrájíme na plátky.

2. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme na skus. Scedíme je a necháme okapat.

3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Olej promícháme v mističce s octem, medem a fenyklem. Dresink osolíme, opepříme a přidáme do něj cibuli.

4. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Každou porci doplníme bramborami, řepou a překrojeným vajíčkem. Nakonec přidáme dresink. K salátu můžeme podávat pečivo.

Ingredience

4 menší řepy
600 g brambor
sůl
1 cibuli
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce tekutého medu
1-2 lžičky semínek fenyklu
sůl
mletý černý pepř
1 malou hlávku listového salátu
4 vejce vařená na hniličku