9. listopadu 2015

Postup

1. Brambory vydrhneme důkladně kartáčkem. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a brambory uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme a rozkrájíme na poloviny.

2. Očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka a smícháme je s bramborami.

3. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm dokřupava plátky slaniny. Osmaženou slaninu vyndáme z pánve.

4. Pánev odstavíme z ohně a do tuku vypečeného ze slaniny vmícháme hořčici a ocet. Pak do této směsi vmícháme brambory s jarní cibulkou. Vše vyklopíme do salátové mísy a necháme hodinu rozležet. Před podáváním do salátu rozlámeme plátky slaniny.

Ingredience

800 g menších nových brambor
sůl
4 jarní cibulky
1 lžíce česnekového oleje (nebo kvalitní řepkový olej)
8 plátků slaniny
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžičky bílého vinného octa