9. prosince 2015

Postup

1. Brambory uvaříme doměkka, na skus by však měly zůstat pevné. Necháme je zchladnout, oloupeme a překrájíme na větší kousky. Plátky anglické slaniny rozkrojíme na poloviny a nasucho je na pánvi opečeme dokřupava. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.

2. Do mísy dáme brambory, slaninu a cibuli. Přidáme sušená rajčátka, kapary, dýňová semínka a opatrně vše promícháme.

3. Salát dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou a opět promícháme. Posypeme ho rukolou a podáváme. Tento salát můžeme podávat studený, ale můžeme jej připravit i z teplých brambor.

Ingredience

600 g brambor
150 g anglické slaniny (plátky)
1 velká červená cibule
100 g sušených rajčátek
1 lžíce kaparů
1 lžíce opražených dýňových semínek
svazek rukoly
sůl
mletý černý pepř
1 limeta
2 lžíce olivového oleje