Ingredience800 g brambor |
1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do mísy.
2. Okurky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel spolu s koprem nasekáme na jemno. V misce rozmícháme olej s octem, jogurtem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme nakrájené okurky, jarní cibulku a kapary. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
3. Nakonec do salátu vmícháme bylinky, cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme plátky schwarzwaldské šunky. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku.