9. prosince 2015

Postup

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, které vložíme do mísy.

2. Okurky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel spolu s koprem nasekáme na jemno. V misce rozmícháme olej s octem, jogurtem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme nakrájené okurky, jarní cibulku a kapary. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.

3. Nakonec do salátu vmícháme bylinky, cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme plátky schwarzwaldské šunky. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku.

Ingredience

800 g brambor
3 sterilované okurky
2 jarní cibulky
2 snítky hladkolisté petržele
2 snítky kopru
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octu
100 ml bílého jogurtu
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce kapar
150 g sýra cottage
100 g schwarzwaldské šunky