8. prosince 2014

Postup

1. Mleté oříšky opražíme nasucho na pánvi a necháme vychladnout. Čokoládu nastrouháme na jemno. Do mísy kuchyňského robotu prosijeme cukr. Přidáme nakrájené máslo a vyšleháme do pěny. Pak přidáme oříšky, čokoládu a rum a vypracujeme těsto. Podle potřeby ho zahustíme drcenými piškoty.

2. Z těsta zformujeme dva válečky a pak je dlouhým nožem zformujeme do hranolků o rozměru asi 3×3 cm. Dáme je na tácek, vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.

3. Plátky mandlí trochu válečkem podrtíme. Ztuhlé hranolky nakrájíme na kostky a obalíme je v mandlích.

Ingredience

200 g mletých lískových oříšků
100 g hořké čokolády
100 g moučkového cukru
50 g másla
30 ml rumu
asi 50 g drcených piškotů
100 g plátků loupaných mandlí