8. prosince 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na jemno nastrouhanou čokoládu, mletých pistácií, na kousky nakrájené máslo, žloutky, kůru a vypracujeme pevné těsto. Těsto necháme zabalené odležet v chladničce asi hodinu. Pak kousky těsta vyplníme formičky na rohlíčky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10 minut.

2. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách a pak vyklopíme na kovovou mřížku. Po vychladnutí namáčíme konce rohlíčků do rozehřáté čokolády s máslem. Pokládáme na pečící papír a necháme čokoládu ztuhnout. Po ztuhnutí odlepíme od papíru a podáváme.

Ingredience

180 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
30 g bílé čokolády
60 g nesolených pistácií (nebo mandlí)
150 g másla
2 žloutky
1 lžička nastrouhané citronové kůry
Na polevu:
100 g bílé čokolády
2 lžíce másla