8. prosince 2015

Postup

1. Smícháme mleté ořechy, cukr i bílky a vše necháme 12 hodin odležet. Pak směs nahřejeme ve vodní lázni, aby zhoustla. Teplou směs přendáme do cukrářského sáčku a na plechy vyložené pečicím papírem ‚nastříkáme´ 6 cm dlouhé čáry. Při 160 °C pečeme dorůžova. Necháme vystydnout – pozor, teplé se lámou.

2. Smetanu svaříme, odstavíme z ohně a přidáme na kousky nalámanou čokoládu. Šleháme dokud se čokoláda nerozpustí a směs nevystydne. Poté přidáme žloutky a vložíme do chladničky asi na 20 minut.

3. Do zatuhlé smetany za stálého šlehání přidáváme změklé máslo. Vše společně vyšleháme na hladký krém. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně nastříkáme na připravené korpusy.

4. Takto rohlíčky uložíme na 2 hodiny do chladu ztuhnout. Mezitím rozpustíme tmavou čokoládovou polevu ve vodní lázni a rohlíčky do ní namáčíme. Polevu necháme zaschnout a ihned podáváme. 

Ingredience

250 g vlašských ořechů
250 g moučkového cukru
3 bílky
Na náplň:
250 ml 33% smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
3 žloutky
250 g másla
Na dohotovení:
150 g tmavé čokoládové polevy