8. prosince 2015

Postup

1. Pistáciové oříšky umeleme nebo usekáme nadrobno v robotu. Třetinu mletých oříšků odložíme stranou na zdobení. Marcipán propracujeme. Do vláčného marcipánu zapracujeme větší díl mletých pistácií.

2. Z pistáciového marcipánu tvoříme stejně velké kuličky a pokládáme je na tácek. Připravené marcipánové kuličky vložíme do lednice a necháme asi hodinu zatuhnout.

3. Čokoládu nasekáme na kousky a vsypeme do misky. Misku s nasekanou čokoládou postavíme na horkou vodní lázeň a čokoládu za stálého míchání rozpustíme.
Misku s rozpuštěnou čokoládou přendáme do větší mísy s ledem a studenou vodou.

4. Čokoládu v misce mícháme stěrkou tak dlouho, až zchladne na 29 °C. Pak misku vyndáme z vody na utěrku. V připravené čokoládě obalujeme vychlazené marcipánové koule. Hned je sypeme zbylými mletými pistáciovými oříšky.

Ingredience

100 g loupaných nesolených pistáciových oříšků
150 g marcipánu
220 g hořké čokolády (obsah 70 % kakaa)