7. prosince 2014

Postup

1. Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce, mandle, rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 45 minut.

2. Čokoládu na polevu rozpustíme s kapkou vody ve vodní lázni a potřeme zchladlý korpus. Nakrájíme na kostky a každý ozdobíme mandlí.

Ingredience

Suroviny:
250 g kvalitní 70% čokolády
250 g změklého másla
150 g krupicového cukru
6 vajec
250 g mletých loupaných mandlí
2 lžíce světlé bezlepkové mouky nebo kukuřičného škrobu
Poleva:
200 g čokolády se 70 % kakaa
40 loupaných mandlí na ozdobu