7. prosince 2015

Postup

1. Oba druhy mouky prosijeme na vál. Přidáme cukr, změklé máslo a vejce. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout.

2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj oválky. Dáme je na vymaštěný plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme asi 8 minut. Poté je necháme zchladnout.

3. Změklé máslo vyšleháme s rozpuštěnou čokoládou a rumem do pěny. Slepíme jí vždy 2 oválky k sobě a necháme ztuhnout.

4. Z bílku, prosátého cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Dáme ji do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a na oválky namalujeme sněhuláčky. Dotvoříme je pomocí cukrářského zdobení a necháme zaschnout.

Ingredience

Těsto:
200 g pohankové mouky
100 g sójové mouky (odtučněné)
100 g moučkového cukru
120 g másla
1 vejce
tuk na plech
Náplň:
70 g másla
60 g bezlepkové mléčné čokolády
1 lžíce rumu
Zdobení:
1 lžíce bílku
2-3 lžíce moučkového cukru
několik kapek citronové šťávy
barevné cukrářské zdobení (bez obsahu lepku)