7. prosince 2015

Postup

1. Piškoty a ořechy nastrouháme na jemno. Promícháme je s ovesným nápojem v prášku a rýžovým sirupem. Vypracujeme pevnou hmotu a rozdělíme ji na dva díly. Do jedné části zapracujeme karobový prášek.

2. V míse promícháme sušený ovesný nápoj s karobovým práškem. Pak přilijeme vodu a vymícháme hustou náplň. Pokud je náplň příliš suchá, přidáme více vody.

3. Tmavou i světlou hmotu rozdělíme na kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Každou obalíme v instantní rýžové mouce a vtlačíme do formičky na včelí úl. Do středu uděláme malý důlek, který vyplníme připravenou náplní. Úlek uzavřeme piškotem a vyklepneme ho z formičky. Hotové včelí úly necháme ztuhnout v chladu.

Ingredience

Nepečená hmota:
100 g bezlepkových piškotů
50 vlašských ořechů
50 g ovesného nápoje v prášku
40 g rýžového sirupu
1 lžíce karobového prášku
Náplň:
2 lžíce ovesného nápoje v prášku
1 lžíce karobového prášku
2 lžíce vody
Dohotovení:
bezlepkové piškoty