5. listopadu 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Sušené ovoce umeleme na masovém strojku na jemnou hmotu. Vmícháme do ní rum a najemno nastrouhanými oříšky. Hmota by měla být pevná. Pokud je hmota řídká, přidáme oříšky. Naopak pokud je hmota moc tuhá, přidáme rum.

2. Ovocnou hmotu rozdělíme na malé kousky a v ruce z nich vymodelujeme kuličky.

3. Polovinu kuliček obalíme v nastrouhaných oříškách a druhou polovinu namočíme do rozehřáté čokoládové polevy. Po zatuhnutí čokoládové polevy naskládáme cukroví do papírových košíčků.

Ingredience

100 g sušených meruněk
100 g sušených datlí
100 g sušených fíků
100 g rozinek
100 g lískových oříšků
4 lžíce rumu
Na obalení:
50 g lískových oříšků
100 g čokoládové polevy