5. prosince 2015

Postup

1. Meruňky opláchneme, nakrájíme na drobné kousky, dáme do misky a zalijeme likérem. Necháme asi 30 minut nabobtnat.

2. Bílky smícháme v nerezové misce s cukrem a postavíme na horkou vodní lázeň. Za stálého míchání nahřejeme na 60 °C (správně nahřáté bílky musí hodně hřát do prstu). Odstavíme z vodní lázně, přidáme jemně nastrouhaný kokos, džem a mícháme dokud hmota nevychladne. Nakonec vmícháme meruňky i s likérem.

3. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nebo malou lžičkou tvoříme na plechy vyložené pečicím papírem malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 minut.

4. Po upečení necháme vychladnout na pečicím papíře. Po vychladnutí odtrhneme z papíru. Pokud to nejde, navlhčíme papír zespodu vodou a po několika minutách kokosky odtrhneme.

Ingredience

60 g sušených meruněk
4 lžíce meruňkového likéru
100 g bílků
200 g krupicového cukru
120 g kokosu
1 lžíce meruňkového džemu