5. prosince 2015

Postup

1. Oříšky a mandle nastrouháme. Citrusovou kůru a meruňky nakrájíme na drobné kousky a smícháme s oříšky, mandlemi, nastrouhanou pomerančovou kůrou, moukou a kořením.

2. Máslo rozpustíme s čokoládou, přidáme cukr, kakao a med. Mírně zahřejeme, aby se vše spojilo a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme vejce a připravenou sypkou směs. Vše zlehka propracujeme.

3. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme ho těstem. Výška těsta v pekáčku, by měla být 2 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme v pekáčku vychladnout, pak vyklopíme a nakrájíme na kostky. Můžeme posypat kakaem.

4. Čokoládu rozpustíme, do středu kostky uděláme kapku a do ní vmáčkneme lískový oříšek.

Ingredience

120 g lískových oříšků
120 g mandlí
80 g kandované citrusové kůry
60 g sušených meruněk
nastrouhaná kůra z  jednoho bio pomeranče
60 g polohrubé mouky
1 lžička skořice
1/4 nastrouhaného muškátového oříšku
1/4 lžičky mletého kardamomu a hřebíčku
70 g másla
40 g hořké čokolády
60 g krupicového cukru
20 g kakaa
100 g medu
2 vejce
tuk a polohrubá mouka na pekáček
Dohotovení:
kakao na posypání
mléčná čokoláda
celé pražené lískové oříšky