Ingredience250 g medu |
1. Med svaříme v kastrolu s cukrem. Odstavíme z ohně a přidáme nastrouhané mandle, pistácie a kokos. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu, rum, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, skořici, zázvor a špetku soli. Nakonec vmícháme mouku s kakaem a sodou.
2. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku (30x35 cm) vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.
3. Po úplném vychladnutí potřeme povrch rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme kokosovými lupínky, nasekanými mandlemi a pistáciemi a na kousky nakrájenými kandovanými třešněmi. Čokoládu necháme ztuhnout a pak ozdobený upečený plát nakrájíme na tyčinky.