5. prosince 2015

Postup

1. Med svaříme v kastrolu s cukrem. Odstavíme z ohně a přidáme nastrouhané mandle, pistácie a kokos. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu, rum, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, skořici, zázvor a špetku soli. Nakonec vmícháme mouku s kakaem a sodou.

2. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku (30×35 cm) vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.

3. Po úplném vychladnutí potřeme povrch rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme kokosovými lupínky, nasekanými mandlemi a pistáciemi a na kousky nakrájenými kandovanými třešněmi. Čokoládu necháme ztuhnout a pak ozdobený upečený plát nakrájíme na tyčinky.

Ingredience

250 g medu
110 g krupicového cukru
150 g mandlí
150 g pistácií
30 g kokosu
80 g hořké čokolády
3 lžíce rumu
1 bio pomeranč
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
sůl
250 g hladké mouky
20 g kakaa
2 lžičky jedlé sody
tuk a polohrubá mouka do pekáčku
Dohotovení:
100 g čokoládové polevy
20 g kokosových lupínků
20 g mandlí
20 g pistácií
40 g kandovaných třešní