Ingredience140 g směsi kandovaného ovoce |
1. Kandované ovoce usekáme velmi najemno a promícháme s mletými oříšky. Směs nasypeme do mísy, přidáme cukr, usekané ořechy a mandle, kypřicí prášek, kukuřičnou moučku, perníkové koření, vejce, špetku soli a vše propracujeme. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.
2. Těsto po částech plníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a nastříkáme jím hromádky na vaflová kolečka. Cukroví rovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15-20 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.
3. V misce utřeme prosátý cukr s rumem a citronovou šťávou dohladka. Ještě horké perníčky potřeme cukrovou polevou a než zaschne, posypeme ji kousky kandovaného ovoce a plátky mandlí. Vychladlé uložíme rozležet do plechové krabice.