30. listopadu 2016

Postup

1. Kandované ovoce usekáme velmi najemno a promícháme s mletými oříšky. Směs nasypeme do mísy, přidáme cukr, usekané ořechy a mandle, kypřicí prášek, kukuřičnou moučku, perníkové koření, vejce, špetku soli a vše propracujeme. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.

2. Těsto po částech plníme do cukrářského sáčku se širokou hladkou trubičkou a nastříkáme jím hromádky na vaflová kolečka. Cukroví rovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15-20 minut v troubě vyhřáté na 165 °C.

3. V misce utřeme prosátý cukr s rumem a citronovou šťávou dohladka. Ještě horké perníčky potřeme cukrovou polevou a než zaschne, posypeme ji kousky kandovaného ovoce a plátky mandlí. Vychladlé uložíme rozležet do plechové krabice.

Ingredience

140 g směsi kandovaného ovoce
125 g mletých lískových oříšků
200 g práškového cukru
40 g usekaných lískových oříšků
125 g jemně sekaných mandlí
1/2 lžičky kypřicího prášku
30 g kukuřičné moučky
1 lžička perníkového koření
3 vejce
sůl
Poleva a ozdobení:
175 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce citronové šťávy
60 g kandovaného ovoce
50 g plátků mandlí
50 kulatých vaflových plátků