Ingredience150 g nerafinovaného řepného cukru |
1. Cukr, med a máslo rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Mouku smícháme s kakaem, přidáme vejce, koření, sodu, rozehřátou medovou směs a zpracujeme tužší těsto. Těsto zabalíme do folie a uložíme na 24 hodin do chladničky.
2. Pak těsto znovu důkladně propracujeme a rozválíme na plát silný 5 mm. Z těsta vykrájíme formičkou malé panáčky. Rozložíme je na plechy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
3. Po upečení je ihned horké potřeme bílkem a necháme vychladnout na kovové mřížce.
4. Cukr utřeme s bílkem a citronovou šťávou na hladkou lesklou polevu. Část obarvíme různými potravinářskými barvami, naplníme je do malých papírových kornoutků ozdobíme. Polevu necháme zaschnout