Co musíte vědět o vanilce:
Lusky musí být měkké a šťavnaté. Nejcennější část je uvnitř, je to vlhká dřeň plná semínek. Lusky bez vyškrábnuté dřeně můžete přidat do nápojů, vložit do dušeného ovoce nebo usušit, rozmixovat a prášek používat jako přírodní voňavé sladidlo.
Extrakt se vyrábí z výtažků z vanilkových lusků a může být méně či více koncentrovaný. Oproti vanilkovým luskům má větší trvanlivost.
Co musíte vědět o skořici:
Celá skořice může mít velmi rozdílný vzhled i aroma. Ta pravá z Cejlonu je světlá, křehká a roličky jsou svinuté ve více vrstvách. Je sladká a velmi jemná. Skořice pěstovaná v Číně a Indii je tmavá, tvrdá a ruličky jsou duté. Má ostré aroma, štiplavou chuť a je levnější.
Mletá skořice musí být uskladněna bez přístupu vzduchu a je nutné ji rychle spotřebovat. Mletá skořice z Cejlonu má fantastickou jemnou chuť i vůni.