27. listopadu 2016

Postup

1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vejcem a medem do pěny. Vmícháme koření, jedlou sodu a prosátou mouku. Hotové těsto uložíme do chladničky na 2 hodiny ztuhnout.

2. Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Těsto po ztuhnutí znovu propracujeme a přidáme asi jednu třetinu čokoládových kousků. Pak těsto rozdělíme na 25 dílků a z každého dílku vyválíme kuličku.

3. Kuličky rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem. Dlaní je rozmáčkneme na placičku a povrch posypeme zbylými kousky čokolády.

4. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut. Po upečení přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Ingredience

60 g másla
40 g hnědého cukru
1 vejce
120 g medu
2 lžičky perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžička jedlé sody
200 g hladké mouky
Dohotovení:
100 g hořké čokolády