24. listopadu 2016

Postup

1. Maso očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme. Hladkou mouku smícháme se solí a pepřem a maso obalíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a plátky z obou stran opečeme.

2. Cuketu omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kousky. Žampiony a šalotku očistíme a nakrájíme na plátky. V druhé pánvi na oleji orestujeme žampiony. Osolíme je, opepříme a přidáme k nim lžíci másla, šalotku a cuketu. Společně orestujeme doměkka.

3. Opečené maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve vlijeme bílé víno a šťávu z 1 citronu. Tekutinu necháme zredukovat a přilijeme krůtí vývar. Maso vrátíme zpět do pánve, přidáme zbylé máslo a necháme rozpustit. Přisypeme polovinu pokrájených omytých listů petrželky a přidáme dužinu z 1 citronu nakrájenou na měsíčky. Vše promícháme a odstavíme.

4. Na talíře rozdělíme směs žampionů a cukety, přidáme krůtí maso a zalijeme citronovou omáčkou. Dozdobíme zbylými listy petrželky a podáváme se skrojky citronu.

Ingredience

800 g krůtích prsou
sůl
drcený černý pepř
hladká mouka na obalení
olivový olej na restování
1 cuketa
4 žampiony
1 šalotka
2 lžíce másla
100 ml bílého vína
2 citrony
100 ml krůtího vývaru
1 svazek hladkolisté petrželky