23. ledna 2015

Postup

1. Filet z lososa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrájíme na osm stejně velkých kousků.

2. V misce smícháme ústřicovou omáčku, ostrou sladkokyselou omáčku a worcesterskou omáčku se sezamovým olejem. Kousky lososa potřeme připravenou marinádou a necháme uležet alespoň hodinu, nejlépe přes noc v chladničce. .

3. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme na kousky. Připravíme si čtverce alobalu. Na každý položíme dva kousky marinovaného lososa a trochu osolíme. Přidáme část pokrájené červené cibule a papriky, několik oliv a sušených rajčat a dobře do alobalu zabalíme.

4. Balíčky s lososem grilujeme na rozpáleném grilu asi 15 minut. Podáváme s opečenými bramborami nebo pečivem.

Ingredience

800 g filetu z lososa
3 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce ostré sladkokyselé omáčky
3 lžíce sezamového oleje
1 lžíce worcesterské omáčky
1 žlutá paprika
1 červená cibule
sůl
olivy bez pecek
sušená rajčata