23. ledna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na drobné kostičky a dáme do mísy. Šalotku nakrájíme nadrobno a přidáme k lososovi s nasekanou pažitkou. Přilijeme olivový olej a šťávu z jedné limetky. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme 10 minut odležet v lednici.

2. Zbylou limetu, pomeranč a grep oloupeme a okrájíme bílou slupku. Rozdělíme je na měsíčky a vykrájíme z nich čistou dužinu bez blanek.

3. Na talíře naservírujeme tatarák z lososa. Navrch položíme dílky citrusů a ozdobíme lístky salátu, výhonky hrášku, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu. K lososovému tataráku se podává dip ze zakysané smetany.

Ingredience

400 g lososa
2 šalotky
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce olivového oleje
2 limetky
1 pomeranč
1 grep
sůl
bílý mletý pepř
Na ozdobu :
hráškové výhonky, lístky salátu, plátky ředkvičky a kvítky tymiánu