22. listopadu 2016

Postup

1. Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 140 °C dozlatova.

2. Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3. V hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem orestujeme 70 g nahrubo pokrájených ořechů. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou cibulku a promícháme. Přilijeme smetanu, přidáme sůl a provaříme. Když cibulka změkne, vmícháme polovinu slaniny i s výpekem a těstoviny. Vše společně prohřejeme. Rigatoni rozdělíme na talíře a posypeme zbylou slaninou a ořechy.

Ingredience

150 g plátků anglické slaniny
400 g těstovin (rigatoni)
sůl
20 g olivového oleje
20 g másla
2 jarní cibulky
200 ml 31% smetany
100 g vlašských ořechů