19. listopadu 2016
Batáty jsou skvělé, mají ale jednu nepříjemnou vlastnost – za syrova jsou opravdu „krájenívzdorné“. Poradíme, jak na ně!
1 / 2

Každá slabší žena určitě ví, jaký je to boj batáty oloupat a nakrájet. Naše čtenářka Xénia Paličková Křížová má tip, jak si s tím poradit. Návod pochází od jedné babičky z Afriky: „Batáty omyjte, na dvou, třech místech mírně nekrojte, zabalte do navlhčených kuchyňských papírových utěrek a vložte do mikrovlnky. Tu nastavte na 15 minut. Výsledkem jsou batáty měkoučké jako chlebíček.“ Pokud potřebujete pro další úpravu brambory spíše „na skus“, nechte je v mikrovlnce kratší dobu.


TIP k nákupu

Vybírejte spíše hubené a delší kousky. Sledujte slupku batátů – nesmí být zvrásněná. Batát musí mít podle Xénie Paličkové Křížové na potěžkání adekvátní váhu ke své velikosti: „Když bude podezřele lehký, je už starý a vysušený.“

Z batátů můžete připravit třeba vynikající polévku. Jak na to?

Čtěte dál!

1 / 2