18. listopadu 2016

Postup

1. Maso odblaníme, očistíme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a maso opečeme z obou stran. Vyjmeme ho a uchováme v teple.

2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce orestujeme na výpeku v hrnci. Přidáme protlak a společně restujeme ještě 3 minuty. Poté zalijeme vínem a přivedeme k varu.

3. Líčka vložíme do pekáčku. Přidáme zeleninu s vínem a pečeme zakryté ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 120 minut. Nakonec zjemníme máslem a podáváme např. se šťouchanými bramborami.

Ingredience

1000 g telecích líček
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej na opečení
1 cibule
100 g mrkve
100 g celeru
50 g rajčatového protlaku
300 ml červeného vína
50 g másla