14. února 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Přilijeme bílé víno a drcená rajčata a přivedeme k varu.

2. Přidáme uvařené fazole, očištěné zelené fazolky, na plátky nakrájenou mrkev, cuketu a řapíkatý celer. Zvolna vaříme asi 20 minut, pak přidáme klobásky, přepůlená rajčátka a nasekané bylinky.

3. Přilijeme vývar, ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme ještě asi 15 minut. Podáváme s bílým pečivem.

Ingredience

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
400 ml drcených rajčat
250 g vařených fazolí
100 g zelených fazolek
1 mrkev
1 malá cuketa
1 stonek řapíkatého celeru
300 g bílých klobásek
100 g cherry rajčátek
1 lžíce nasekaných bylinek (oregano, bazalka, tymián )
200 ml vývaru
asi 2 lžíce cukru
sůl
mletý černý pepř