14. ledna 2015

Postup

1. Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, česnek na plátky. Papriky nakrájíme na proužky, chilli papričky na kolečka.

2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli s česnekem. Když zesklovatí, vmícháme mleté maso a ochutí jej solí a pepřem. Přidáme mletou papriku a rajský protlak a mícháme, dokud se maso nezačne rozpadat na kousky. Pak maso zalijeme asi 200 ml vody, přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.

3. K masové směsi přidáme nakrájenou papriku s chilli papričkami a dusíme ještě asi 15 minut. Podle potřeby přilijeme vodu. Nakonec vmícháme scezené fazole a prohřejeme je. Směs dochutíme solí a vmícháme nastrouhanou čokoládu. Posypeme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami.

 

Ingredience

2 menší cibule
3 stroužky česneku
1 červenou papriku
1 zelenou papriku
2 chilli papričky
olivový olej
500 g mletého hovězího masa
sůl
mletý černý pepř
1 lžičku mleté papriky
100 g rajčatového protlaku
200 g sterilovaných červených fazolí
50 g nastrouhané čokolády
čerstvý koriandr na ozdobu