14. listopadu 2014

Postup

1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek na plátky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka, řapíky celeru na kousky. Zázvor oloupeme a nasekáme na jemno. Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.

2. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, zázvor a nakrájené chilli papričky. Přisypeme kmín, skořici a kurkumu a vše opékáme asi 2 minuty.

3. Ke směsi přidáme sterilovaná rajčata a přilijeme zhruba 800 ml vody. Vaříme asi 10 minut, pak přidáme fazole a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a pro zahuštění můžeme zeleninu promačkat šťouchadlem na brambory. Polévku ozdobíme lístky koriandru a podáváme s indickým chlebem a zakysanou smetanou.

Ingredience

2 cibule
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
4 řapíky celeru
2 cm kousek čerstvého zázvoru
400 g sterilovaných červených fazolí
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička drceného kmínu
špetka mleté skořice
1⁄2 lžičky kurkumy
400 g sterilovaných krájených rajčat
sůl
½ svazku čerstvého koriandru
200 ml zakysané smetany