14. října 2015

Postup

1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Uvaříme je každé zvlášť doměkka, scedíme a nasypeme do mísy. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a jarní cibulky, na kostičky nakrájený balkánský sýr, tymián, na kousky nakrájenou papriku a chilli papričky a růžičky brokolice. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

2. Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky. Formu na zapékání vymažeme máslem a nasypeme do ní polovinu fazolové směsi. Poklademe ji plátky vajec a dáme zbylé fazole se zeleninou.

3. Vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C zapékáme asi 10 minut. Pak rozmícháme zbylá vejce s mlékem, solí a pepřem a nalijeme je na fazole se zeleninou. Zapékáme ještě asi 20 minut.

Ingredience

200 g malých bílých fazolí
150 g fazolí adzuki
50 g velkých bílých fazolí
100 g žampionu
3 jarní cibulky
200 g balkánského sýra
6 snítek tymiánu
1 červená paprika
2 chilli papričky
250 g brokolice
sůl
mletý černý pepř
6 vajec
50 ml mléka
máslo na vymazání formy