14. listopadu 2015

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji. Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a společně s kousky sterilovaných rajčat přidáme do hrnce. Přilijeme zeleninový vývar, osolíme a opepříme. Vaříme asi 15 minut.

2. Když zelenina změkne a rajčata se částečně rozvaří, přidáme scezené fazole a nasekaný rozmarýn. Vaříme ještě 10 minut.

3. Polévku podáváme se zakysanou smetanou. Dozdobit ji můžeme čerstvými lístky oregána.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
1/2 celeru
400 g sterilovaných rajčat
500 ml zeleninového vývaru
sůl
mletý černý pepř
400 g sterilovaných bílých fazolí
1 lžička nasekaného rozmarýnu
zakysaná smetana k podávání
4 snítky čerstvého oregána na dozdobení