14. listopadu 2016

Postup

1. Brambory omyjeme, nakrájíme na měsíčky, osolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 40 minut. Smícháme ingredience na dresink.

2. Kapustu rozdělíme na listy a opláchneme. Nakrájíme ji na kusy a spaříme v horké osolené vodě asi 3 minuty. Avokádo rozkrojíme a odloupneme od pecky. Dužinu oddělíme lžící a nakrájíme na kostky, které pokapeme citronovou šťávou.

3. V míse smícháme kapustu, avokádo a pečené brambory. Salát přelijeme zálivkou.

Ingredience

650 g malých brambor
3 lžíce oleje
sůl
400 g kadeřavé kapusty
1 avokádo
2-3 lžíce citronové šťávy
Na dresink:
2 šalotky
2 stroužky česneku
200 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
5 lžic olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička krupicového cukru
sůl
čerstvě mletý černý pepř