13. listopadu 2016

Postup

1. Jelení kýtu očistíme a nakrájíme na stejně velké steaky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a steaky na něm po obou stranách opečeme (asi 4 minuty po každé straně). Pak steaky vyndáme a necháme na teple "dojít".

2. Do výpeku v pánvi přidáme nakrájenou šalotku a hříbky. Vše orestujeme, přidáme nasekané bylinky a zalijeme vínem. Za stálého míchání prohřejeme, přilijeme vývar a krátce povaříme.

3. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Odstavíme ji a vmícháme do ní máslo. Hotové steaky podlijeme omáčkou a doplníme je grilovanou zeleninou a gratinovanými bramborami.

Ingredience

800 g jelení kýty
sůl
drcený černý pepř
50 ml oleje
2 šalotky
200 g čerstvých nebo mražených hříbků
1 lžíce nasekaného rozmarýnu a oregana
100 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
2 lžíce másla