10. listopadu 2016

Postup

1. Husí drůbky a skelet očistíme, opláchneme a vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou. Přidáme cibuli, 1 mrkev, petržel, část celeru, pepř, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a pak zvolna vaříme doměkka.

2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Vejce utřeme s máslem, přidáme očištěná umletá játra a ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, solí a bílým pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvarujeme malé knedlíčky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a uvaříme.

3. Hotový vývar scedíme. Maso ze skeletu a drůbky nakrájíme na menší kousky. Zbylou syrovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do vývaru, přidáme uvařené knedlíčky a krátce povaříme. Hotovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou.

Ingredience

droby a skelet z jedné husy
sůl
1 cibule
2 menší mrkve
1 petržel
½ celeru
4 kuličky černého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
mletý černý pepř
petrželka
Játrové knedlíčky:
1 vejce
1 lžička másla
250 g husích jater
2 stroužky česneku
majoránka
bílý mletý pepř
strouhanka